Alle boeken van Elisabeth Riphagen

Hieronder vindt u een lijst met verschenen boeken van mijn hand:

De eerste twee boeken raken de ziel en nemen u mee naar vele dieptelagen in uw leven.

2021: Het verborgen leven van Emma
Het verborgen leven van Emma’ is een waar gebeurd verhaal over een gezin met vijf zonen en een dochter. Emma wordt vlak na de Tweede Wereldoorlog geboren. Op twaalfjarige leeftijd ontdekt ze een geheim. Ze voelt zich hierover schuldig en houdt het angstvallig verborgen.
Als ze een volwassen vrouw is en moeder van vier kinderen hoort ze voor het eerst dat dit geheim een naam draagt. De lezer wordt meegetrokken in het ontroerende en indrukwekkende leven van Emma. Een vrouw die in opstand komt en vecht voor de vrijheid om zichzelf te worden en te zijn. Op wonderlijke wijze vindt Emma een kracht die haar een toekomst in het oneindige schenkt. Het verhaal van Emma laat zien dat spiritualiteit in staat is om een mens boven de misère uit te tillen.
Lees meer over Het verborgen leven van Emma

2020: Stem van de stilte
In ‘Stem van de Stilte’ schildert Elisabeth Riphagen een portret van Gerard Cornelis Hamoen, een wijs mens voor wie niets vanzelfsprekend is. Opgegroeid in een arm boerengezin, klimt hij op van boerenarbeider, metselaar, melkhandelaar tot jeugdwerker en pastor. Twee wereldoorlogen, de maatschappelijke veranderingen in de twintigste eeuw en een traumatische gebeurtenis hebben grote impact op zijn leven.
Lees meer over Stem van de stilte

De drie boeken hieronder geven een inzicht in het dagelijks van mensen in Indonesië. Als u op vakantie gaat naar Indonesië, het maakt niet uit naar welk eiland, laat u raken door de verhalen in de boeken. Uw reis door Indonesië wordt onvergetelijk.

2018: Vliegen zonder vleugels
In ‘Vliegen zonder vleugels’ neemt Elisabeth Riphagen je mee tijdens haar ontmoetingen met gezinnen en gewone bewoners op de eilanden Java, Sulawesi, Flores, Sumatra en Bali. Ze geeft je een inkijk in hun ziel en hun dagelijkse leven, tegen een achtergrond van de politieke en culturele veranderingen in Indonesië tussen 2014 en 2017.
Het noodlot slaat toe en de impact die dit heeft op de levens en de gezinnen, is voelbaar in de onzichtbare verscheurdheid maar ook in de veerkracht die het leven heeft.
Lees meer over  Vliegen zonder vleugels

2015: Zoekend onder een vreemde hemel
In november 1967 wordt Rudolf  uitgezonden naar de binnenlanden van Sulawesi, Indonesië. Eva (21) gaat met hem mee. Nauwelijks twee jaar daarvoor werden ruim een miljoen mensen door doodseskaders in Indonesië om het leven gebracht.
Rudolf stort zich op zijn werk en Eva probeert zich de vreemde Toraja cultuur eigen te maken. Door de mysterieuze adat, de chaotische politiek en het vreemde leven raakt ze de weg kwijt. 
Lees meer over Zoekend onder een vreemde hemel

2014: Achter de eeuwige glimlach
De laatste tien jaar ben ik in Indonesië ontmoetingen aangegaan met
mensen van de straat. In het grootste moslimland van de wereld
wilde ik ontdekken wat mensen bezighoudt, hoe hun leven eruit ziet,
wat hen gelukkig maakt en wat godsdienst voor hen betekent.
Dat heeft 100 realistische verhalen opgeleverd; over trouw en liefde,
over de strijd om het dagelijkse bestaan en om de corruptie waar
iedereen mee te maken heeft. De verhalen laten iets van de binnenkant zien van de Indonesische cultuur, godsdienst en samenleving.
Lees meer over Achter de eeuwige glimlach

Eerder verschenen:

2011: Leven in de stilte (bij mij te bestellen)

1997: Kinderen en rituelen (tweedehands verkrijgbaar op bol.com)

1995: Leefgemeenschappen in Nederland (tweedehands verkrijgbaar op  bol.com)

 3,690 total views,  3 views today