Zoekend onder een vreemde hemel

Tweede boek over Indonesië

De langverwachte opvolger van Achter de eeuwige glimlach is verschenen. Een verhaal dat zich afspeelt in Indonesië. Deels gebaseerd op de ervaringen van de schrijfster.

Zoekend onder een vreemde hemel

een kroniekroman

Kroniekroman Indonesië: Zoekend onder een vreemde hemel

In november 1967 wordt Rudolf  uitgezonden naar de binnenlanden van Sulawesi, Indonesië. Eva (21) gaat met hem mee. Nauwelijks twee jaar daarvoor werden ruim een miljoen mensen door doodseskaders in Indonesië om het leven gebracht.
Rudolf stort zich op zijn werk en Eva probeert zich de vreemde Toraja cultuur eigen te maken. Door de mysterieuze adat, de chaotische politiek en het vreemde leven raakt ze de weg kwijt. Ze vecht voor het behoud van Rudolfs missie, maar raakt verstrikt in haar eigen grote levensvragen. In de schaduw van zijn missie en tegen de achtergrond van politiek geweld zoekt ze een weg onder een vreemde hemel.

Na vijf jaar moet ze het opgeven. Maar 27 jaar later keren Rudolf en Eva terug naar de afgelegen kampongs. Eva’s breekbare herinneringen laten een proces van verandering zien. Langzaam gaat ze de vrijheid tegemoet. Zoals Eva verandert, zo zien we ook Indonesië veranderen na de val van Soeharto.

De Pers over ‘Zoekend onder een vreemde hemel’

Een bijzondere roman. In kraakheldere taal en recht-toe-recht-aan zinnen beschrijft Elisabeth Riphagen de ontdekkingsreis van een vrouw. Een proces van een halve eeuw op twee continenten en tegelijkertijd een “voyage intérieur” van een vrouw die zichzelf zoekt en uiteindelijk ook vindt. Ik vond het een bijzondere ervaring dit boek te lezen.
– Frans Timmermans, politicus / EU-commisaris
(op zijn Facebookpagina)

Het boek Zoekend onder een vreemde hemel is nu te koop voor slechts € 15,-.
U kunt het rechtstreeks bij mijn nieuwe uitgever Ambilicious bestellen.
Ga naar de bestelpagina Zoekend onder een vreemde hemel.

Op dit moment is het eBoek helaas niet beschikbaar.

PS Heeft u het boek al gelezen?
Ik zou het heel erg bijzonder vinden als u de moeite neemt om mijn boek in uw eigen netwerk en vriendenkring onder de aandacht te brengen.
Dat kan heel simpel met onderstaande knoppen.

 3,934 total views,  1 views today