Vliegen zonder vleugels

Vliegen zonder vleugels, het derde ‘Indonesië-verhaal van Elisabeth Riphagen, verscheen op 21 september 2018. Elisabeth heeft jarenlang gewoond, gewerkt en gereisd in Indonesië. Haar ervaringen en ontmoetingen verwerkt ze in haar boeken.  Na het succes van ‘Zoekend onder een vreemde hemel’ en ‘Achter de eeuwige glimlach’ is dit haar nieuwste kroniekroman.

Het boek Vliegen zonder vleugels

In ‘Vliegen zonder vleugels’ neemt Elisabeth Riphagen je mee tijdens haar ontmoetingen met gezinnen en gewone bewoners op de eilanden Java, Sulawesi, Flores, Sumatra en Bali. Ze geeft je een inkijk in hun ziel en hun dagelijkse leven, tegen een achtergrond van de politieke en culturele veranderingen in Indonesië tussen 2014 en 2017.

Het noodlot slaat toe en de impact die dit heeft op de levens en de gezinnen, is voelbaar in de onzichtbare verscheurdheid maar ook in de veerkracht die het leven heeft.

Petria twijfelt aan haar geloof maar haar man mag dit niet weten. De zestienjarige Roos blijkt een geheim met zich te dragen waardoor er voor haar maar één weg is: afgescheiden worden van haar familie. Selma is gevangen door kanker en moet haar eigen weg zoeken hoe hier mee om te gaan.

Drie jonge vrouwen die hun eigen weg zoeken in de situatie waarin zijzelf en Indonesië zich bevinden. Of zoals de kinderen op Flores zingen: Ik wil vliegen zonder vleugels, naar een leven zonder tijd. Stijgend uit de wrange machten, zwevend naar de eeuwigheid.

Lezers over ‘Vliegen zonder  vleugels’

Vliegen zonder vleugels kopen en lezen

  • Je kunt het boek natuurlijk kopen via je favoriete boekhandel. Als deze het niet op voorraad heeft kan het worden besteld.
  • Online is het boek te bestellen bij de uitgever Ambilicious.
    Ga hiervoor naar de bestelpagina van Vliegen zonder vleugels.
  • En het is ook te bestellen via bol.com.

Lees hier alvast de eerste pagina’s van Vliegen zonder vleugels

Anderen over Elisabeth Riphagen

Meer nog dan van Indonesië, houdt Elisabeth Riphagen van de Indonesiërs. Voor hen bewaart ze haar grootste liefde en fascinatie. Ze laat hen aan het woord en gaat met ze in gesprek. Een zoektocht langs menselijke waarden, die je als lezer altijd blijft boeien.’
Frans Timmermans, Europees commissaris

‘Een verrassend en origineel boek; een betrekkelijk uniek gegeven in de Nederlandse literatuur over Indonesië. In dit opzicht lijkt haar houding sterk op die van Hella S. Haasse.’
Kester Freriks over Achter de eeuwige glimlach

‘De schrijfster geeft een goed beeld van wat er in Indonesië gebeurd is onder het bewind van Soeharto, de strijd tussen de diverse geloofsgemeenschappen, het leven in de dorpen en kampongs, de diverse culturen met hun eigen normen en waarden, de corruptie en het machtsmisbruik.’
Bert Vos in De Aziatische Tijger over Zoekend onder een vreemde hemel

 3,334 total views,  1 views today