De Pers over ‘Zoekend onder een vreemde hemel’

Het boek ‘Zoekend onder een vreemde hemel’ is ook besproken in verschillende media. Hieronder een aantal:

Barneveld Vandaag (25 feb 2016):
Een boek dat, net als het eerder verschenen ‘Achter de eeuwige glimlach’, gebaseerd is op ontmoetingen die Elisabeth Riphagen had met vrouwen in Indonesië.  Ondanks dat ze een ‘vreemde’ bleef wist ze het vertrouwen van de mensen te winnen. Dat leidde tot prachtige verhalen.
Lees het hele interview/artikel

De Aziatische Tijger (23 feb 2016):
De schrijfster geeft een goed beeld van wat er in Indonesië gebeurd is onder het bewind van Soeharto, de strijd tussen de diverse geloofsgemeenschappen, het leven in de dorpen en kampongs, de diverse culturen met hun eigen normen en waarden, de corruptie en het machtsmisbruik.
Lees de boekbespreking van Bert Vos

Konferentie Nederlandse Religieuzen (3 dec 2015):
In dit boek staat het groeiproces centraal van een jong Nederlands paar – Rudolf en Eva – dat door het contact met vertegenwoordigers van de Toraja cultuur in Sulawesi verandert.
Lees de boekbespreking

Barneveldse Krant (Interview) (20 dec 2015):
‘Ze leefde in de schaduw van de zon, maar nu danst  ze in het volle zonlicht’. Een citaat uit het slot van het vijfde boek  ‘Zoekend onder een vreemde hemel’ van Elisabeth Riphagen. De  Barneveldse theologe en ontwikkelingwerker blikt hiermee terug op  vijf jaar Indonesië die zéér enerverend waren.
Lees het hele interview

 

 2,596 total views,  1 views today