Het boek Achter de eeuwige glimlach is ook besproken in verschillende media. Hieronder een aantal:
EASTDownUnder (Herfst 2014): Riphagens nieuwsgierigheid en openheid, zonder enig vooroordeel, maken het boek betrekkelijk uniek in de Nederlandse literatuur over Indonesië. In dit opzicht lijkt haar houding sterk op die van Hella S. Haasse,
Lees de boekbespreking van Kester FreriksDe Aziatische Tijger (oktober 2014): De auteur beschrijft in honderd portretten gewone Indonesiërs die klem zitten door de enorme corruptie, dommigheid van overheidsfunctionarissen, onwil, inhaligheid, armoede of onverschilligheid van de have’s naar de have nots.
Lees de boekbesprekingOne World (mei 2014): Glimlachen om het lot. Ze vertelden haar over hun dromen en hun zorgen.
Lees de boekbespreking
Boekenkrant.com (juli 2014): “Indonesische vrouwen zitten vol kracht: ze gaan er vanuit dat het kwaad hen niet kapot kan krijgen” Interview met Elisabeth Riphagen op boekenkrant.com
Lees het interview
Moesson, het Indisch maandblad (mei 2014): Hoewel de titel Achter de eeuwige glimlach direct alle cliché-alarmbellen doet rinkelen, is het boek van Elisabeth Riphagen toch een kleinood om te koesteren.[..] Het zijn kleine verhalen, van kleine mensen die normaal gesproken anoniem blijven.
Get in Touch, digitale nieuwsbrief (mei 2014): De verhalen van Elisabeth laten een diepe indruk achter. De ontmoetingen laten de binnenkant zien van de Indonesische cultuur, godsdienst en samenleving.
Lees verder op pag 18
Boekenkrant.com (mei 2014): In Achter de eeuwige glimlach laat Elisabeth Riphagen zien wat het betekent om Indonesiër te zijn.
Lees de boekbespreking
Barneveldsekrant.nl (26 april 2014): Liefst honderd verhalen schreef Elisabeth Riphagen over haar ontmoetingen met inwoners van Indonesië, haar tweede moederland.
Lees het artikel
3,178 total views, 1 views today